Δραγατσανίου 63, Πειραιάς, ΤΚ 185 45

bmr@bmr.gr

Αναζήτηση
Επικοινωνήστε μαζί μας
Διαμετακόμιση

Με τον όρο τελωνειακή διαμετακόμιση (transit) αναφερόμαστε στη διακίνηση μη εκτελωνισμένων εμπορευμάτων (δηλαδή που οφείλουν δασμούς και φόρους) από το ένα τελωνείο στο άλλο εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια ουσιαστική διαδικασία για όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο, επιτρέποντας την ομαλή διασυνοριακή ροή αγαθών.

Η εξωτερική και εσωτερική διαμετακόμιση είναι από τις πιο συχνές διαδικασίες διαμετακόμισης. Η εξωτερική διαμετακόμιση Τ1 αφορά τη διακίνηση μη κοινοτικών εμπορευμάτων ή εμπορευμάτων που θεωρείται ότι χάνουν τον κοινοτικό τους χαρακτήρα ενώ η εσωτερική διαμετακόμιση Τ2 αφορά τη διακίνηση κοινοτικών εμπορευμάτων.

Ποιους αφορά η τελωνειακή διαμετακόμιση

Το καθεστώς της τελωνειακής διαμετακόμισης χρησιμοποιείται για τη διακίνηση εμπορευμάτων:

  • μεταξύ δύο σημείων ενός τελωνειακού εδάφους, μέσω άλλου τελωνειακού εδάφους
  • μεταξύ δύο ή περισσότερων διαφορετικών τελωνειακών εδαφών

Οι υπηρεσίες τελωνειακής διαμετακόμισης της BMR Customs Brokers απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, όπως:

Έμποροι που θέλουν να μεταφέρουν αποτελεσματικά τα προϊόντα τους διασυνοριακά ελαχιστοποιώντας τις καθυστερήσεις και τις τελωνειακές διατυπώσεις.

Forwarders (διαμεταφορείς) και πάροχοι logistics που αναζητούν βοήθεια από έμπειρους επαγγελματίες που γνωρίζουν να πλοηγούνται στην πολυπλοκότητα των διαδικασιών διαμετακόμισης.

Επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο διεθνές εμπόριο, όπως κατασκευαστές, διανομείς και έμποροι χονδρικής και λιανικής, που απαιτούν απρόσκοπτη μεταφορά των αγαθών τους για να φτάσουν σε πελάτες ή παραγωγικές εγκαταστάσεις.

TIR Carnet

Η Σύμβαση Διεθνών Οδικών Μεταφορών (Transport International Routier – TIR) είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύστημα τελωνειακής διαμετακόμισης που διευκολύνει τη διακίνηση εμπορευμάτων σε πολλές χώρες με ελάχιστες τελωνειακές διατυπώσεις και μειωμένους κινδύνους ασφαλείας.

Το δελτίο TIR ( TIR Carnet) είναι ένα έγγραφο που χρησιμεύει σαν τελωνειακή διασάφηση και σαν εγγύηση σε χώρες που είναι συμβαλλόμενες με τη σύμβαση TIR. Επιτρέπει τη μεταφορά μη εκτελωνισμένων (υποκείμενων) εμπορευμάτων μέσω πολλών χωρών χωρίς την καταβολή δασμών και φόρων μέχρι να φτάσουν στη χώρα προορισμού.

Στην BMR Customs Brokers αναλαμβάνουμε την έκδοση του Δελτίου TIR (TIR Carnet) μέσω του δικτύου συνεργατών μας, διασφαλίζοντας την έγκαιρη υποβολή του για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των εμπορευμάτων σας χωρίς προβλήματα. Παράλληλα, αναλαμβάνουμε τον εκτελωνισμό εμπορευμάτων που συνοδεύονται από TIR Carnet.

Γιατί να επιλέξετε την BMR Customs Brokers για την τελωνειακή διαμετακόμιση των προϊόντων σας

Οι πτυχιούχοι επαγγελματίες εκτελωνιστές της BMR Customs Brokers διαθέτουν βαθιά γνώση των κανονισμών της τελωνειακής διαμετακόμισης και αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο